Изчислиха колко струват машините с биометрични данни в Народното събрание: 60

...
Изчислиха колко струват машините с биометрични данни в Народното събрание: 60
Коментари Харесай

60 000 струва поддръжката на машините за гласуване с биометрични данни на депутатите

Изчислиха какъв брой костват машините с биометрични данни в Народното събрание: 

60 000 лв. за компания, която да поддържа системата за гласоподаване с биометрични данни на депутатите, предлага Народното събрание, излиза наяве от социална поръчка. Системата за гласоподаване с пръстов отпечатък бе въведена през 2010 година, с цел да се приключи практиката националните избраници да гласоподават с непознати карти - и от името на свои сътрудници.

За тази цел при старта на всяко ново Народно събрание депутатите дават пръстов отпечатък, който се обработва, а биометричната система стартира да работи десетина дни след учредяването на новия парламент. Така в този момент депутатите поставят служебните си карти в устройствата за гласоподаване и задействат системата с пръстов отпечатък, след което се произнасят " за ", `против " или " въздържал се " по разисквания текст. Иначе не могат да гласоподават, написа " ".

Фирмата ще би трябвало да отстранява зародили проблеми и да се отзовава в границите на до един час, когато настъпи щета при някое от общо 270-те устройства. Тя ще бъде виновна и за преместването на системата в пленарната зала на Народно събрание в някогашния Партиен дом. Засега новата пленарна зала стои празна, откакто предишното лято по самодейност на " ИТН " - тогава победител в изборите за 46-ия парламент, бе решено депутатите да останат в историческата постройка на пл. " Народно заседание ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР